thema kabouters
Samen plezier maken
Muzische activiteiten
Voorleesweek
Met de trein naar Durbuy
OLVA Steenbrugge
Baron Ruzettelaan 439
8310 Assebroek-Brugge
050 358118
directie@olvasteenbrugge.be
't Sparrenhof
Dries 4
8310 Assebroek-Brugge
050 375385
directie@olvasteenbrugge.be

Strapdag, Olvacross, dag van de sportclub en onze badeendjes op autoloze zondag

Op vrijdag 20 september was er de jaarlijkse "strapdag" (van stappen en trappen), de startdag voor de jaarlijkse verkeerscampagne. Alle kinderen kregen een fluojasje, gesubsidieerd door Brugge, we dansten op het straplied, de leerlingen van het 4de, 5de en 6de kregen les over het dodehoek-gevaar en de kleuters van 't Sparrenhof reden met de fietsjes op de verkeersvrij gemaakte parking voor de school..., later volgt nog een fietscontrole door de politie van Brugge en het oudercomité zal ook regelmatig controleren wie zijn of haar fluojasje draagt om naar school te komen...Klik hier voor de foto's van de strapdag.

Donderdag 19 september liepen de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar de Olvacross, Jade behaalde brons in haar reeks, maar een pluim gaat naar alle lopers. Klik hier voor de foto's.

Woensdag 18 september, dag van de sportclub, we vinden het tof dat veel leerlingen lid zijn van een sportclub. Alle kinderen liepen die dag ongeveer een km. Klik hier voor enkele foto's.

Ter gelegenheid van autoloze zondag op 15 september in Brugge hebben het 5de en 6de leerjaar samen met leerlingen van 25 andere scholen twee badeendjes van kunstenaar Pol Standaert beschilderd. Dit kadert in de "badeendjesroute" die jaarlijks wordt georganiseerd speciaal voor de kinderen op autoloze zondag.

Die badeendjes werden tentoongesteld langs de Begijnenvest. Hierbij enkele foto's.