thema kabouters
Samen plezier maken
Muzische activiteiten
Voorleesweek
Met de trein naar Durbuy
OLVA Steenbrugge
Baron Ruzettelaan 439
8310 Assebroek-Brugge
050 358118
directie@olvasteenbrugge.be
't Sparrenhof
Dries 4
8310 Assebroek-Brugge
050 375385
directie@olvasteenbrugge.be

Strapdag, OLVA-cross en we verzamelen gebruikte batterijen!

Op vrijdag 22 september was het strapdag. Omdat we veiligheid in het verkeer heel belangrijk vinden, deden we mee met de strapdag, alle leerlingen kregen een nieuw fluo-jasje, we dansten op het straplied en met het 6de fietsten we naar de markt van Brugge om daar een strapdaghappening mee te maken. Klik hier voor de film.

Op donderdag 21 september namen het 5de en 6de leerjaar deel aan de OLVA-cross. Proficiat aan alle deelnemers en aan Axel en Benjamin die eerste werden in hun reeks. Dank ook aan de (groot)ouders die de fietsers mee hebben begeleid. Op woensdag 27 september namen Kenji, Axel en Benjamin ook deel aan de SVS-cross in de Koude Keuken. Ook hier was Benjamin eerste in zijn reeks. Proficiat!  Klik hier voor de foto's.

Van 25 september tot 20 oktober organiseert Bebat (een bedrijf dat gebruikte batterijen recycleert) een wedstrijd voor scholen.

De school die de meeste batterijen per kind verzamelt om te laten recycleren, wint een exclusieve vertoning van de nieuwe K3-film “Love Cruise” in aanwezigheid van de K3’tjes zelf.

Wij hebben ons als school ingeschreven voor die wedstrijd, daarom onze warme oproep om vanaf nu reeds gebruikte huis-tuin-en keukenbatterijen te beginnen verzamelen.

Die gebruikte batterijen kunnen meegebracht en verzameld worden in de klas. Drie maal in die periode worden die batterijen gewogen en opgehaald door Bebat.

Ga dus thuis op zoek naar lege batterijen in de schuif, op zolder of in de kelder, bij familie, geef ze mee met je zoon of dochter en draag zo ondertussen ook je steentje bij voor een beter milieu.

Verder info over deze wedstrijd vind je op de website: www.bebat.be/nl

Dank voor de medewerking en op hoop van zegen…