thema kabouters
Samen plezier maken
Muzische activiteiten
Voorleesweek
Met de trein naar Durbuy
OLVA Steenbrugge
Baron Ruzettelaan 439
8310 Assebroek-Brugge
050 358118
directie@olvasteenbrugge.be
't Sparrenhof
Dries 4
8310 Assebroek-Brugge
050 375385
directie@olvasteenbrugge.be

Schooljaar 2020-2021

Vanwege het schoolteam wens ik allen een mooie kerstvakantie en een gezond 2021! Vier gezellig maar hou je aan de regels, zodat we weer allemaal gezond en veilig na de vakantie kunnen verdergaan met dit schooljaar. Nog altijd zijn grote uitbraken op school uitgebleven, dank aan iedereen om de coronamaatregelen goed in acht te nemen! Hou vol, alles komt goed.

De kerstspulletjes, die besteld werden via de webshops van de kinderen, zijn geleverd en verdeeld, een dag vroeger dan gemeld. De opbrengst van deze tekenactie bedraagt € 2754,76. Dank voor de steun!

De activiteitenkalender van de 2de trimester van dit schooljaar staat online bij de praktische informatie. Alle activiteiten onder voorbehoud van de evolutie van de coronacrisis.

Op vrijdag 4 december kwam de sint naar school. Ondanks corona stond hij erop om onze kleuters en leerlingen toch te bezoeken. Klik hier voor de foto's.

Wij hebben nu een eigen facebookpagina van de school. Klik hier om die te bezoeken en te delen.

Update 14/11/'20 CODE ORANJE Mogen wij vragen dat alle ouders een mondmasker dragen bij het brengen en afhalen van de kinderen, niet alleen op het schooldomein, maar ook in de onmiddellijke omgeving van de school en bij de poorten. Dank voor de medewerking.

Update 13/11/'20 Maandag 16/11 starten we (zonder tegenbericht) in code oranje. Dit betekent dat de klasbubbels zoveel ls mogelijk moeten behouden blijven. Voor de school betekent dat als bijkomende maatregel, dat wij de speeltijden zullen spreiden, zowel in de voormiddag als in de namiddag. Warme maaltijden mogen wel nog steeds aangeboden worden, in klasbubbels in de eetzaal. De zwemlessen op maandag gaan voorlopig niet door. De algemeen geldende maatregelen worden natuurlijk door iedereen verder toegepast.

HERFSTVAKANTIE TOT EN MET 15 NOVEMBER!

Update 30/10: Een goeie herfstvakantie aan allen en hou het gezond. We zien elkaar hopelijk gezond en wel terug op maandag 16/11. En kan het virus vlug een halt worden toegeroepen! Hierbij ook nog enkele mededelingen voor na de vakantie :

1. De sportactiviteit "sportsnack" op donderdag na school voor 1ste, 2de en 3de leerjaar KAN NU TOCH BLIJVEN DOORGAAN!

2. Binnenkort kunnen de ouders van het eerste leerjaar digitaal inschrijven voor de eerste communie op 9 mei 2021, indien ze dat wensen.

3. Dank aan alle ouders, personeel en kinderen om de coronamaatregelen goed op te volgen. Mede daardoor bleven we tot nu toe gespaard van uitbraken van corona. Houden zo.

Update 19/10 De pannenkoeken worden geleverd en verdeeld op woensdag 21/10. Dank voor de steun: de leerlingen zullen aanzienlijk minder moeten betalen voor de geslaagde bosklassen te Durbuy. Het precieze bedrag moet nog berekend worden, gezien nog niet alle facturen van het verblijf en vervoer binnen zijn...

De eerste foto's uit Durbuy: klik hier.

Nieuws 10 oktober: De provincie voert werken uit aan de oude spoorwegbedding, met name het pad tussen de St.-Trudostraat en de Van Hammestraat. Dus wel niet onmiddellijk naast de school. (klik hier voor het artikel van de provincie.)

Het 6de leerjaar nam deel aan het project 'Uitwijken.' Klik hier voor de foto's.

Strapdag op 18 september. De leerlingen dansten op de tonen van het Straplied. Klik hier voor het filmpje.

Pannenkoekenverkoop als steun voor de bosklassen te Durbuy voor de leerlingen van het 6de leerjaar: € 5 voor 8 ambachtelijke pannenkoeken. Zie de brief hiernaast voor een bestelling.

Update 3/9: Er kunnen weer meer klassen tegelijkertijd zwemmen in de Valkaart. Op maandag gaan telkens 3 klassen zwemmen. De nieuwe schoolbrochure met schoolreglement staat online.

Afspraken 1/9 Welkom, we wensen al onze kleuters en leerlingen een leerrijk en boeiend schooljaar.

Hierbij enkele corona- en andere afspraken voor het schooljaar 2020-2021.

1. De kinderen gaan ’s morgens rechtstreeks naar klas tussen 8u.15 en 8u.30. De handen worden gewassen telkens als de leerlingen naar klas gaan. De toegang voor de lagere schoolkinderen is de poort van de spoorwegbedding, de toegang voor de kleuters is de ingang vooraan de school. Er is (voorlopig)geen gemachtigd opzichter meer die de kinderen helpt oversteken ’s morgens. De politie heeft beloofd om zoveel mogelijk daar het verkeer te regelen.

2. Er worden geen drankjes (melk en fruitsap) meer aangeboden door de school. De kinderen brengen water mee in een herbruikbaar flesje en/of een gezonde versnapering. En fruit op woensdag.

3. Bij verjaardagen gaat onze voorkeur naar een blijvend cadeau zoals een boek voor de klasbib of een gezelschapsspel voor in de klas. Traktaat mag weer met voorverpakte versnaperingen, maar geen zelfgebakken cakejes of taarten e.d.

4. Rijen: Na de lessen om 16u.05 worden er alleen kinderen begeleid bij het oversteken van de Baron Ruzettelaan en bij het oversteken van de St.-Trudostraat. Er worden geen andere rijen meer gevormd.

5. Na de lessen is er wel weer studie voor het lager van 16u.20 tot 17u. (op ma, di en do)

6. Ouders houden zich aan de gekende coronaregels, het schooldomein wordt alleen betreden wanneer strikt nodig én met mondmasker.

7. ’s Middags zijn er weer warme maaltijden. De kinderen eten in de eetzaal per klasbubbel aan een tafel. Het eigen lunchpakket wordt zoveel als mogelijk buiten verorberd.

Dank voor de medewerking,