thema kabouters
Samen plezier maken
Muzische activiteiten
Voorleesweek
Met de trein naar Durbuy
OLVA Steenbrugge
Baron Ruzettelaan 439
8310 Assebroek-Brugge
050 358118
directie@olvasteenbrugge.be
't Sparrenhof
Dries 4
8310 Assebroek-Brugge
050 375385
directie@olvasteenbrugge.be

Klasindeling en schooljaarkalender volgend schooljaar.

Update 4 juli. We vierden het slot van dit vreemde schooljaar in de klasbubbels. We namen afscheid van het 6 de leerjaar en van Mr. Chris die in pensioen gaat. Klik hier voor de foto’s.

Update 29 juni. De kleuters van de 3de klas kregen hun kleuterdiploma. Klik hier voor de foto's.

In deze coronatijd hadden onze kinderen 7 speelplaatsen om te spelen! We zijn fier om dit op die manier op te lossen, veel ruimte, geen linten of hekkens! Dank aan de parochie en de begeleidingsdienst naast de school. Klik hier voor de foto's van de 7 speelplaatsen.

Update 28 juni. Aandacht: Op dinsdag 30 juni begint de vakantie voor de kinderen om 11u.40. Er is nog opvang mogelijk tot 12u.30. We wensen iedereen een prettige vakantie.

Update 22 juni. De voorlopige klasindeling en de kalender van het schooljaar '20-'21 staan vanaf vandaag online, bij de praktische informatie.

Ondanks corona zijn er toch 746 dozen koekjes en truffels verkocht. Dank voor de steun.

Update 16 juni. De schoolfotograaf kon dit jaar niet naar school komen, daarom zorgen we zelf voor de klasfoto's: klik op de link om ze te downloaden: https://photos.app.goo.gl/d6zKjnkYqkpNNyBM6

Update 4 juni. Morgen vrijdag 5 juni zijn alle lagere klassen weer welkom op school. Ook 's middags kunnen de klasbubbels in het lager behouden blijven dankzij de medewerking van velen. Dank daarvoor. 

Update 28 mei. Gisteravond kwam er uiteindelijk duidelijkheid over de 2de fase van de heropstart van de scholen. De kleuters zijn allemaal terug welkom op dinsdag 2 juni, de lagere schoolkinderen op vrijdag 5 juni. Vandaag krijgen de ouders van onze kleuters een mailing met aandachtspunten en afspraken over die heropstart, morgen dan de ouders van onze leerlingen van het lager. Klasbubbels kunnen gemakkelijk gehandhaafd worden tijdens de schooluren, het is minder te realiseren tijdens de opvanguren na school of over de middag. Wij vragen dus om alleen van de opvangmogelijkheden gebruik te maken, indien echt nodig.

Update 25 mei. Vanaf dinsdag 2 juni kunnen de kleuters weer voltijds naar school. Voor het lager moeten wij nog samenzitten over hoe wij doorstarten, want als er 4 vierkante meter per leerling moet worden voorzien in de klas, kunnen wij enkel met halve klassen werken en moeten wij voor de andere leerlingen opvang voorzien, maar daarvoor is er dan geen personeel genoeg...Los het maar op. Nieuws volgt.

Update 13 mei. Vanaf 15 mei gelden zowel voor de kleuteropvang op school als in de buitenschoolse opvang de volgende richtlijnen: Contactbubbels mogen tot 20 kleuters omvatten. 1,5 Meter afstand houden is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Een mondmasker is niet verplicht voor opvangpersoneel bij contact met de kleuters, wél met volwassenen (bv. ouders). Dus ook ouders moeten een mondmasker dragen wanneer zij hun kleuter komen brengen en ophalen.

Update 11 mei Bij de praktische informatie vindt u een brief met de laatste richtlijnen voor wie opvang nodig heeft. Ook de regeling van de ingangen van de school wordt erin vermeld. Kinderen brengen eigen drankjes, een versnapering en eventueel lunchpakket mee. Binnen de schooluren brengen en halen de ouders van leerlingen van het 3de en 5de leerjaar hun kinderen zelf naar en van het Parochiaal Centrum.

Update 8 mei De parochie geeft ons extra ruimte ter beschikking. Vanaf 18 mei kunnen wij de lokalen en de tuin van het parochiaal centrum, aan de overkant van de straat, gebruiken voor opvang, ook internet wordt voorzien. De parking tussen de kerk en de school van de DPB, kunnen we eveneens gebruiken als extra speelplaats. Dit betekent dat we 6 speelplaatsen ter beschikking hebben! Dank! Elke leerkracht kan nu ook beschikken over een gelaatsscherm voor het klassikaal lesgeven, op die manier zijn ze beter verstaanbaar dan met een mondmasker. Mondmaskers worden wel nog gebruikt wanneer de 1,5 m afstand niet toe te passen is, bijvoorbeeld als een leerling individueel moet begeleid of verzorgd worden...

Update 4 mei Op vrijdag 15 mei herstarten we met de lessen in het 6de leerjaar, op maandag 18 mei voor het 1ste en 2de leerjaar. De ouders van de leerlingen van die klassen kregen reeds een mail met de algemene richtlijnen en eerstdaags nog een mail met de concrete afspraken van de eigen klas. Een mondmasker is niet verplicht voor lagere schoolkinderen, in het 6de leerjaar mogen ze wel gebruikt worden. We organiseren intussen verder opvang en ook het preteachen gaat verder... Mijn dank en bewondering voor alle inspanningen! Vanaf maandag 11 mei gaat de opvang voor de kleuters van 't Sparrenhof weer ter plaatse in 't Sparrenhof door. Wat betreft de opvang op onze scholen: wij beseffen dat meer en meer ouders buitenshuis werken en er dus ook meer opvang nodig is. Toch willen wij met aandrang vragen om alleen van de opvang gebruik te maken als het echt nodig is, want hoe groter de groep wordt, hoe groter ook de kans op een besmetting. We willen het veilig houden, toch? Wie van de opvang gebruik wil maken, stuurt een mail met de dagen en de uren naar directie@olvasteenbrugge.be .

Update 28/4  Ondanks een groot tekort in Vlaanderen, slaagden we er intussen toch in om een 10-tal computers in bruikleen te geven aan onze leerlingen die het wat minder breed hebben.

Update 19/4 De schoolfeesten van beide vestigingen worden geannuleerd. Bij de heropstart willen wij het gebruik van mondmaskers stimuleren, op het internet zijn er al wat patronen te vinden, maar we vragen uw aandacht voor enkele punten: gebruik dichte stof, die wasbaar is op 60° of meer en naai daarvan 2 lagen op mekaar. Linten of elastieken maakt niet uit. Bij de praktische info vind je een handleiding voor het maken van mondmaskers.

INSCHRIJVEN en/of INFO: De infovoormiddag van 25 april kan niet doorgaan; daarom bieden wij u de mogelijkheid om kennis te maken met onze 2 scholen via een filmpje of de websites:  bekijk hier een filmpje van de vernieuwde kleuterafdeling in Steenbrugge.  Bezoek ook de website (met foto's en filmpjes)van onze gezellige kleuterschool 't Sparrenhof  .Info en voorlopige inschrijvingen kunnen via email: directie@olvasteenbrugge.be (dit voor beide vestigingsplaatsen). Wanneer weer mogelijk, kan er een afspraak gemaakt worden voor een daadwerkelijk bezoek.

Update 4/4 Voor de peuters en de kleuters: twee filmpjes van juf Janne en juf Inge in het thema kippen, een thema dat ze anders in de klas zouden uitwerken. Klik voor de filmpjes..

Update 30/3 Richtlijn vanuit het bisdom: de eerste communiefeesten van dit schooljaar worden uitgesteld. De nieuwe datum is zondag 27 september om 10u.

Er is ook een paasboekje voor het 2de kleuter, zie hiernaast bij de praktische info.

Update 27/3 Bij de praktische info: een nieuwe werkbundel voor 3de kleuter en een voorstelling met uitleg over corona.

Update 25/3 Ook voor de kleuters van het 1ste kleuter Steenbrugge ligt een bundeltje klaar op school, zelf af te halen.

Update 24/3 Juf Lies stelde een paasboekje samen met oefeningen voor de 3de kleuterklas, zie daarvoor hiernaast bij de "praktische informatie."

Update 18/3: de opvang voor de kleuters van 't Sparrenhof gaat nu ook door in de hoofdschool: Baron Ruzettelaan 439 (polyvalente zaal)

Wij staan verder klaar voor de ouders die opvang echt nodig hebben!

 

Voor de kinderen die thuis opgevangen worden, is het belangrijk dat er toch wel dagelijks leermomenten worden georganiseerd. Dit om te vermijden dat de leerlingen leerstof zouden zijn vergeten als de lessen terug opstarten. Ik plaats daarvoor enkele tips, links, e.d. op deze website, deze lijst wordt deze week verder aangevuld:

- De meeste leerlingen hebben een Bingelaccount en kunnen op dit digitaal platform de geziene leerstof verder inoefenen. 

- Lezen blijft heel zinvol en daar is nu tijd genoeg voor. Boeken in de hogere klassen, een korte tekst voor de jongsten...

- De website www.xnapda.be stelt het aanbod van educatieve filmpjes gratis ter beschikking in die periode.

- Er zijn leerkrachten die pakketjes met taken zullen maken en bezorgen bij die leerlingen die geen computer ter beschikking hebben...

- Voor 1ste, 2de, 3de en 4de leerjaar: www.computermeester.be

www.spelletjesplein.nl , https://digipuzzle.yurls.net/nl/page/906115

- Voor alle klassen: www.kweetethttps://www.oefen.be/

- Fundels: Voor de jongsten: Download de gratis fundels-app, open de app, klik op "doorgaan zonder aan te melden" De gratis boekjes vind je onder "Jouw collectie." Klik op downloaden om toegang te krijgen tot de boekjes.

- Op Digiboeks.nl vind je meer dan 175 digitale (prenten)boeken voor alle kinderen op de basisschool. Veel boeken zijn ook nog eens ingesproken als luisterboek. Alle boeken zijn tijdelijk gratis beschikbaar.

- Gratis oefenmateriaal voor iedereen op www.delubas.nl 

- Averbode: De nummers 12 en 13 van de tijdschriften Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland zijn downloadbaar online
Surf naar de website van je tijdschrift. Klik hier:
   Zonnekind - Zonnestraal - Zonneland
Klik bovenaan in het menu op Archief
Download de pdf van het tijdschrift

- Oefenbundels op: https://www.uitgeverijzwijsen.be/

- Twee kleuterleidsters van ons stellen wat activiteiten voor, voor kleuters: Kikkerklas peuter - eerste kleuterklas: https://nl.pinterest.com/sarahgoethals9510/

Sterretjes klas tweede derde kleuterklas: http://Pinterest.com/liesgoudeseune/

- Ook Klascement heeft een mooi lijstje gemaakt van mogelijkheden om je leerlingen vanop afstand leerinhouden mee te geven en te laten oefenen:

 Klascement: https://www.klascement.net/thema/geen-les-op-school/

- Oefeningen voor 3de kleuter:  http://www.debacker.info/kleuter_oefeningen.php

https://www.onderwijsdoetertoe.be/#/  o.a. met leesopdrachten voor de klassen.

- Klapkrant en Kits: actueel leesvoer voor 3de/4de leerjaar en 5/6de leerjaar: www.klapkrant.be  www.kits.be 

 

 

Sterkte en gezondheid in die crisisperiode!