thema kabouters
Samen plezier maken
Muzische activiteiten
Voorleesweek
Met de trein naar Durbuy
OLVA Steenbrugge
Baron Ruzettelaan 439
8310 Assebroek-Brugge
050 358118
directie@olvasteenbrugge.be
't Sparrenhof
Dries 4
8310 Assebroek-Brugge
050 375385
directie@olvasteenbrugge.be

Enkele gebeurtenissen in de eerste trimester.

Het schoolteam wenst iedereen gezellige kerstdagen en een gelukkig 2019!

Op vrijdag 14 december moest je voor een gezellige kerstsfeer op onze kerstmarkt zijn! Klik hier voor de foto's. Dank voor de grote inzet van het oudercomité en het schoolteam! Proficiat aan de klassen voor de mooie werkjes! De school schenkt € 500 van de opbrengst van de verkoop van de knutselwerkjes aan het bouwkampproject in Tanzania van de voorzitter van ons oudercomité Joris Allaert, die hieronder wat uitleg geeft over dit project.

"Dit bouwkamp vertrekt vanuit de vzw Kukua Pamoja, wat het Swahili is voor 'samen groeien'  Dat is wat we willen bereiken met onze bouwkampen. Samen met de lokale bevolking een sociaal project opbouwen en op die manier onze leerlingen (van het VTI Brugge) laten groeien in hun wereldburgerschap. 

In oktober 2019 vertrekken we voor ons derde bouwkamp met 19 leerlingen van het VTI Brugge en 4 begeleiders opnieuw naar Tanzania. Daar geven we een maand het beste van onszelf om te helpen bouwen met de lokale gemeenschap aan een sociaal project.

Sinds kort weten we wat ons volgend project wordt: Kilipads. KiliPads is een sociale onderneming van vrouwen die herbruikbaar hygiënische doeken zullen produceren en verkopen.Onze belevenissen ter plaatse kan je volgen via onze Fb-pagina www.facebook.com/vtibouwkamp en later op de website: www.bouwkamp-tanzania.be"

Op maandag 3 december kwamen sint en piet op bezoek in Steenbrugge en 't Sparrenhof. Klik hier voor de foto's.

Foto's van het 2de kleuter van Mevr. Nicole: spelen in de nieuwe klas, thema herfst, groenten, sinterklaas en verjaardagsfeestjes. klik hier voor de foto's.

Op woensdag november hield het oudercomité een eerste controle op het dragen van fluo! Enkele foto's. 

Op vrijdagavond 9 november werden onze nieuwe lokalen feestelijk geopend. Klik hier voor de foto's. Met dank aan Mr. Chris voor de foto's.

Op donderdag 8 november werden de fietsen gecontroleerd van de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar. Klik hier voor de foto's. Over het algemeen waren de fietsen in orde, toch hopen we dat de fietsen die niet in orde waren, terug vlug veilig in het verkeer kunnen komen.

Hier kun je ook een filmpje bekijken van het 3de leerjaar dat de jig danst op 't Smidje van Laïs. Bekijk het filmpje.

Op woensdag 24 oktober waren de grootouders uitgenodigd voor een bezoekje in de nieuwe klassen, een liedje op de speelplaats en zelfgemaakte lekkere soep. Kijk hier voor de foto's.