thema kabouters
Samen plezier maken
Muzische activiteiten
Voorleesweek
Met de trein naar Durbuy
OLVA Steenbrugge
Baron Ruzettelaan 439
8310 Assebroek-Brugge
050 358118
directie@olvasteenbrugge.be
't Sparrenhof
Dries 4
8310 Assebroek-Brugge
050 375385
directie@olvasteenbrugge.be

De 2de trimester!

Update 23/02. Maandag 8 oktober 2021 Extra vrije dag, geen school! Ook op dinsdag 30 maart is er geen school wegens een studiedag voor het schoolteam.

Update: 11/02 Na de krokusvakantie blijven de huidige maatregelen gelden, dat wil zeggen dat er nog steeds geen warme maaltijden worden aangeboden in Steenbrugge: de kinderen die 's middags op school blijven, brengen dus hun lunchpakket mee. Het 2de en 4de leerjaar krijgen verder les in een aparte locatie. Voor het kleuter vragen wij wat extra hulp van u ouders om het middagtoezicht en het slaapklasje mogelijk te maken. De maatregelen hebben aangetoond dat ze werken: bij een besmetting in een lagere klas konden de risicocontacten goed in kaart gebracht worden precies omdat de klasbubbels gescheiden zijn. Met als uiteindelijk doel de school nooit volledig te moeten sluiten.

Update 27/01 

Nu er geen afkoelingsweek komt voor het basisonderwijs, vinden wij het als school aangewezen om enkele bijkomende, preventieve maatregelen te nemen, dit vanaf maandag 1 februari en voorlopig tot aan de krokusvakantie, We proberen daarbij zoveel mogelijk de klasbubbels te behouden, met het doel om als school zo lang mogelijk open te blijven:

  1. Er worden vanaf maandag 1 februari geen warme maaltijden meer aangeboden in Steenbrugge, gezien het middagtoezicht per klas apart verloopt. De leerlingen die over de middag blijven, brengen dus hun lunchpakket mee + een eigen drankje (suikervrij).
  2. Ook de kleuters van Steenbrugge brengen vanaf maandag 1 februari hun eigen lunchpakket mee en zullen in de polyvalente zaal vooraan, apart van het lager, hun picknick verorberen.
  3. Het 2de leerjaar verhuist naar het parochiaal centrum, recht tegenover de school. De leerlingen verzamelen daar vanaf 8u.15 en worden na school daar ook opgehaald. Leerlingen die over de middag blijven, eten daar ook ter plaatse hun lunchpakket, onder toezicht van een extra vrijwilliger.
  4. Het 4de leerjaar gaat naar de “hoeve” van de DPB, ook zij gaan naar daar vanaf 8u.15. En worden aan de poort naar de hoeve opgehaald na de schooluren. De leerlingen zullen vooraf op de hoogte worden gebracht. Ook hier blijven de leerlingen ‘s middags hun lunchpakket eten.
  5. Er is verder opvang voorzien vanaf 7u. op school en na school tot 18u. We vragen wel om alleen van de opvang gebruik te maken, indien echt nodig, omdat dit niet per klas kan worden georganiseerd.
  6. Alle andere coronamaatregelen worden vanzelfsprekend verder nageleefdUpdate 21/01: Wat betreft de krokusvakantie verandert er niets voor de basisscholen, die duurt 1 week van 13 tot 21 februari, een mondmasker wordt ook nog steeds niet verplicht onder de 12 jaar. Met de slogan "Wees niet nonchalant met de Engelse variant in ons land" wil ik wel aan iedereen vragen om de bestaande coronamaatregelen te blijven volhouden. Dank daarvoor!

Juf Jana maakte een leuk filmpje voor wie kennis wil maken met onze hoofdschool. Klik hier! Foto's van het driekoningenfeest vind je hier.

Bezoek ook de website (met foto's en filmpjes)van onze gezellige kleuterschool 't Sparrenhof . Info en voorlopige inschrijvingen kunnen via email: directie@olvasteenbrugge.be (dit voor beide vestigingsplaatsen). 

Voorlopig annuleren we de zwemlessen op maandag voor het lager uit voorzorg.